Vacaturetekstschrijver, hoe kom je er op?

Vacaturetekstschrijver, hoe kom je er op?

Doen wat ik leuk vind. Dat is waarom ik Alakiek ben begonnen. Maar wat dan? Dát is lastig kiezen als je veel dingen leuk vindt! Of als je, zoals ik, steeds weer iets anders leuk vindt. In een poging om het makkelijker te maken ben ik me af gaan vragen; wat vind ik al lange tijd leuk én waar ben ik ook nog goed in? En ik koos niet 1 maar 2 dingen 🙂

Als tweede koos ik voor het schrijven van vacatureteksten. Ik stond altijd vooraan als er een vacaturetekst te schrijven was (hoe irritant was ik Lisa Bemelmans?) en wilde meer! Meer! Meer! van dat dus. Ik werd vacturetekstschrijver. En er blijkt vraag naar! Er zijn leuke opdrachtgevers die met me samen willen werken. Een beroep waar ik nog niet eerder over gehoord had bleek booming business.

Maar wat is daar nou zo leuk aan? Nou:

  • Ik mag me inleven in de mensen die ik met de tekst wil aanspreken; wat vinden zij leuk, grappig, interessant? Waar werken ze, wat zoeken ze, wat motiveert hen en hoe bereik ik ze?
  • Ik kan bepalen welke stijl, welke opbouw, welke woorden. Ik lever een bijdrage aan hoe goed en door wie de vacature gevonden en gelezen wordt.
  • Ik kan me helemaal focussen op deze ene taak en iets prachtigs opleveren
  • Ik help opdrachtgevers een stukje dichterbij het vinden van de juiste kandidaat

En het belangrijkste; ik heb gewoon veel plezier in het schrijven van vacatureteksten.

Wat ik als eerste koos? Dat is het maken van krachtige cv’s en profielen voor mensen. Ik heb er al vaker berichten over gepost (als ik jou ook geholpen heb met een sollicitatie; kun je dan mijn posts even delen?)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.