Vergroot je kans op een baan: Hoe maak je een recruiter blij?

Wanneer ik iemand vertel wat ik doe krijg ik vaak de vraag; wat werkt nou het best bij recruiters? Daar heb ik natuurlijk een hoop antwoorden op en nog veel meer goede tips voor…….die ik hier natuurlijk niet allemaal ga opnoemen (flauw hè?) Er is één heel belangrijke tip die ik, ik denk wel namens álle recruiters, kan geven. Eén tip die je echt móet opvolgen omdat hij je kansen bij een sollicitatie met minimaal 10x vergroot; Maak de recruiter blij! Hoe? Nou zo:

TIP: ZORG DAT JE SOLLICITATIE ERGENS OP SLAAT

Zo simpel is het. Ik ga er van uit dat je solliciteert op voor een baan waarvan je zelf vindt dat hij je hem kunt uitvoeren en dat hij bij je past. Een recruiter wil er het liefst zo snel mogelijk achter komen of dat ook in zijn/haar ogen zo is. Hoe maak je de recruiter blij? Door een handje te helpen.

Waarom zou je een recruiter helpen?

Eh waarom niet? De recruiter krijgt veel sollicitaties te verwerken en het is best (lees heel) irritant als sollicitaties nergens op slaan. Als er minimaal detective-skills nodig zijn om te achterhalen of je geschikt zou kunnen zijn voor de functie, werkt dat niet in je voordeel. Een recruiter irriteren heeft nog nooit iemand een baan opgeleverd. (En ik ben heel benieuwd naar je verhaal als je het hier niet mee eens bent! 🙂 )

How not to irritate a recruiter

Stuur een cv dat direct vertelt wie je bent, wat je kan en welk “probleem” je komt oplossen. Laat wat je hebt aan relevante skills en ervaring goed opvallen, toon wat daadkracht en enthousiasme en wees concreet in wat de aanknopingspunten met de vacature zijn. Maak het geheel prettig leesbaar en leuk vormgegeven en voor je het weet heb je een blije recruiter aan de telefoon.

Kun je hulp gebruiken bij het blij maken van een recruiter? Mail me dan info@alakiek.nl www.alakiek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.